פופקורן מהסרטים - כך תכינו בבית פופקורן כמו בקולנוע
דמיינו לעצמכם שאתם מגיעים הביתה אחרי יום עבודה מפרך, מתקלחים, נכנסים למיטה ובוחרים את הסרט האהוב עליכם. נשמע חלומי לא ככה? אבל רגע, יש דבר אחד שחסר בשביל להפוך את החוויה הזו למושלמת באמת - פופקורן! אז אחרי מאמצים רבים, ומספר לא מבוטל של סרטים ביתיים שנצפו ללא השילוב הקדוש של פופקורן איכותי, פיצחנו את המתכון לפופקורן מושלם! ממש בעוד כמה רגעים תוכלו להמשיך לצפות בסרט שלכם, יחד עם פופקורן ביתי בטעם בול כמו של הקולנוע. מוכנים? בואו נתחיל!
4 טיפים למתכון הפופקורן המנצח
לפני שנסביר כיצד להכין את הפופקורן עצמו, ישנם מספר טיפים שחייבים להכיר וליישם על מנת להגיע לתוצאה המושלמת, ולהנות מסרט עם פופקורן בטעם חלומי. אז בלי מילים מיותרות, הנה לפניכם 4 הטיפים החשובים ביותר:
טוב שמן מקצת שמן - הטיפ הראשון נמצא בשמן. פעמים רבות כשמכינים פופקורן לא שמים מספיק שמן, ואז הפופקורן שמתקבל בסוף יוצא יבש ולא קריספי. כמו כן, היעדר שמן מונע מהמלח להיתפס כמו שצריך על הפופקורן.
ההמלצה היא לשים שמן כך שיעטוף את כל הגרעינים שבסיר ולא פחות מזה. כמו כן, חשוב לשים לב לא להטביע את הגרעינים, שכן אז הפופקורן יצא רטוב.
לכל סיר יש מכסה - חשוב להתאים לסיר ההכנה את המכסה שמתאים לו בדיוק. מכסה לא מדויק לסיר עלול לגרום לחום שבסיר לברוח, ומצב שכזה עלול לעכב ולפגוע בתהליך היווצרות הפופקורן, אם בכלל תצליחו להכין אותו.
עומס גרעינים - יותר מדי גרעיני פופקורן בסיר עלולים לגרום לעומס אחד על השני, ובכך לפגוע בתהליך הכנת הפופקורן כולו. ההמלצה היא לשים גרעיני פופקורן בכמות כזו שמכסה את תחתית הסיר בצורה שטוחה ולא מעבר לכך.
הכל עניין של תזמון - על מנת למנוע מהפופקורן להישרף או להידבק לסיר, חשוב להוריד אותו מהאש בזמן. הדרך הטובה ביותר לדעת את הזמן הנכון לכך היא לשים לב מתי רעש הפצפוצים מתחיל לדעוך וכמעט לא נשמע.
פופקורן למביני עניין: איך להכין פופקורן בטעמים?
מי מכם שמעוניין בפופקורן ברמה אחרת, כזה שמוסיף טוויסט במימד אחר לסרט, יכול למצוא את הפתרון המושלם בפופקורן בטעמים. פופקורן כמו בקולנוע הוא המשימה הקלה שבעסק הכנת הפופקורן הביתי, אך ייתכן והמתכון לפופקורן מושלם נמצא בשלבים המתקדמים. כך לדוגמה, אם אתם מעוניינים בפופקורן בעל טוויסט מתוק, ניתן להוסיף לשמן שבסיר ממרח שוקולד או שוקולד מומס, ולתת לפופקורן לצמוח מתוכו. כמו כן, ניתן גם להוסיף תבלינים שונים לפופקורן, החל מפפריקה ואבקת שום, ועד לתערובות מלח מיוחדות המיועדות להכנת פופקורן. מעבר לכך, תוכלו לזרום עם הדמיון שלכם ועם הטעמים שאתם אוהבים, ולהוסיף אותם לפופקורן המוכן או לשמן מבעוד מועד.
לקינוח: אלו הם המרכיבים המדויקים לפופקורן מושלם
רגע לפני סיום, נציין את המרכיבים המדויקים להכנת פופקורן כמו בקולנוע, עבור אלו מכם שמעוניינים במדע המדוייק, ופחות בהכנת הפופקורן לפי העין:
- 1/4 כוס גרעיני פופקורן
- 1-2 כפות שמן קנולה
- מלח וחמאה
לאחר שהכנתם לפניכם את כל המצרכים, הכניסו את השמן לסיר, הוסיפו מעט חמאה חכו כמה דקות שיתחמם, ולאחר מכן צרפו לסיר את גרעיני הפופקורן. סגרו את הסיר עם המכסה המתאים, והמתינו עד שהגרעינים יתחילו להתפוצץ. כאמור, ברגע שאתם שומעים שקולות הפצפוצים מתחילים לדעוך, כבו את האש, העבירו את הפופקורן לקערה, הוסיפו את המלח ותהנו. צפייה מהנה!